WebAds

WebAds verkoopt als media exploitant advertentieruimte namens 130 kwalitatieve sites op internet en op de mobiele telefoon.

Met dit brede netwerk aan sites bereiken we maandelijks ruim 7 miljoen mensen en bieden daarmee één loket aan adverteerders, mediabureaus en reclamebureaus om hun reclamecampagnes effectief in te zetten.

Internet en de mobiele telefoon zijn niet meer uit het leven van de consument weg te denken en kunnen dan ook niet ontbreken in de mediamix van iedere adverteerder. In de 15 jaar van ons bestaan hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd over wat wel en wat niet werkt op internet. Wij steken bewust veel tijd in de ontwikkeling van nieuwe advertentievormen en onderzoek. Hierdoor weten wij exact waar, wanneer en hoe de doelgroep van de adverteerder het beste te bereiken is.

Door de mogelijkheden en effecten van interactieve media inzichtelijk te maken, maken we interactive advertising vergelijkbaar met traditionele media. Met recht kunnen wij dus zeggen dat wij de expert zijn op het gebied van interactive advertising.

Nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief brengen wij het laatste nieuws over onder andere de ontwikkelingen in de interactieve mediawereld, delen we onze kennis en ervaring uit onderzoeken en tonen we spectaculaire campagnes.

* = verplicht veld

Vacatures

De interactieve mediamarkt is continu in ontwikkeling; zo ook de WebAds organisatie. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar talenten die ons ambitieuze team willen versterken.
 
Wil je meer informatie over onderstaande functies, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 626 16 34. Je kunt ook je CV met korte motivatie sturen naar hr@webads.nl
 

Over WebAds

Een club gedreven, ambitieuze, energieke mensen met plezier in hun werk. De bedrijfscultuur van WebAds is zeer open en transparant. Mensen nemen initiatief, delen kennis met elkaar en bouwen samen aan oplossingen en systemen die de kwaliteit van onze dienstverlening bevorderen.
 
WebAds Interactive Advertising B.V. is de specialist op het gebied van interactive advertising. WebAds zorgt ervoor dat uitgevers meer rendement uit hun website halen en dat adverteerders succesvolle campagnes kunnen plaatsen op kwalitatief hoogwaardige websites. Inmiddels hebben we een netwerk van meer dan 120 websites, waarmee we maandelijks ruim 6,5 miljoen Nederlanders bereiken.
 
Op basis van 15 jaar ervaring geeft WebAds enerzijds advies aan uitgevers over hoe zij de meeste omzet kunnen behalen. Hiervoor kijken wij naar de juiste advertentievormen en commerciële mogelijkheden. Anderzijds geeft WebAds adverteerders en mediabureaus advies over hoe zij het beste hun doelstelling kunnen behalen.
WebAds is een ambitieuze informele organisatie met veel aandacht voor eigen inbreng van haar werknemers.
WebAds is ook buiten Nederland actief met kantoren in Milaan, Londen, Madrid en Miami.

Vacatures Software Ontwikkelaars, Online Traffickers en Ad Operators

Omschrijving

WebAds Interactive Advertising zoekt starters voor de functie van medewerker Ad Operations. Als starter leren we je online advertentiesystemen te beheren en leiden we je in in data-analyse. Binnen onze brede afdeling techniek is er gelegenheid je door te ontwikkelen in de richtingen Client Services, platform beheer of software ontwikkeling. 

Profiel

We zoeken pas afgestudeerde MBO'ers met een opleiding ICT. Deze vacature staat open voor zowel de opleidingsrichtingen beheer als ontwikkeling. Ook schoolverlaters HBO/WO in een technische richting zonder diploma zijn welkom te solliciteren naar deze posities. 
 
Over WebAds
WebAds is een internetpionier die al sinds 1997 de online advertentieverkoop van veel bekende uitgevers heeft verzorgd. Online adverteren is een van de pijlers van het internet en de belangrijkste financieringsbron van het internet. De hoge volumes en eisen ten aanzien van betrouwbaarheid en stabiliteit vormen technische uitdagingen die maken dat wij ons al 18 jaar aan de frontlijnen van het medialandschap bevinden. Pionier jij met ons mee?

Interesse? Neem contact op met Jasper Bal via j.bal@webads.eu

Vacature Account Manager

Binnen het salesteam van WebAds stellen we de wensen en behoeften van onze klanten centraal. Daarom heeft elke klant een vaste Account Manager als aanspreekpunt binnen WebAds. Van elke Account Manager verwachten wij een servicegerichte en professionele houding, die in staat is om vooruit te plannen en mee te denken met de strategie en doelstellingen van zowel adverteerder als mediabureau. Hieruit vloeien scherpe en creatieve voorstellen voort die leiden tot effectieve campagnes en uiteindelijk tot het behalen van een vooraf  bepaald sales target.


Verantwoordelijkheden:
 • Je ontfermt je zelfstandig over de sales activiteiten voor een aantal mediabureaus en/of adverteerders
 • Hiervoor worden vooraf per kwartaal targets gesteld welke door jou met veel eigen initiatief en doorzettingsvermogen gerealiseerd worden;
 • Je hebt er plezier in om alles te weten te komen van de marketing- en communicatiedoelen van je klanten en helpt hen graag om goede resultaten te behalen met hun media inzet;
 • De online markt is voor jou bekend terrein en je zet je graag in om dit relatief jonge mediumtype verder te professionaliseren;
 • Je hebt de verantwoordelijkheid voor de rapportage van alle inzichten in het bureau en/of de branche en de bijbehorende klanten en prospects;
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen wat betreft de omzet en marktverhouding van de mediabureaus en haar klanten cq. van bedrijven uit de branches bij WebAds versus de omzet in de markt en de doelstellingen;
 • Je werkt nauw samen met de afdeling AdOperations voor het correct uitvoeren van de order van je klanten en de verdere interne acties die hieruit voortvloeien;
 • Je draagt zorg voor een juiste afstemming van de behoefte van klanten en prospects met de Product Managers, waardoor de juiste sales promotions en campagne voorstellen kunnen worden aangeboden aan adverteerders en (hun) mediabureaus.

Wat verwachten wij van jou?
 • HBO+
 • Goede kennis van de media- en de online markt;
 • Brede interesse in media en marketing;
 • Brede algemene marktkennis. Je bent op de hoogte van zakelijke ontwikkelingen en belangrijke spelers in de markt en hebt zicht op wat er zich afspeelt in de interactieve branche;
 • Bewezen verkoop- en onderhandelingsvaardigheden, minimaal 3 jaar ervaring als Account Manager binnen de online markt;
 • Het kunnen inzetten van een relevant netwerk;
 • Een gezonde scoringsdrang;
 • Doorzettingsvermogen en eigen initiatief;
 • Realiseren van de omzetdoelstellingen;
 • Een ondernemende instelling. Je kunt marktsignalen vertalen naar kansen (producten, diensten, voorstellen) voor WebAds.
 • Je rapporteert wekelijks aan de Sales Manager.
 • WebAds biedt:
 • Een ambitieus en groeiend internationaal bedrijf;
 • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie binnen een dynamisch team;
 • Een uitstekende werksfeer in een grachtenpand in hartje Amsterdam;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Coaching on the job en aandacht voor verdere ontplooiing;
 • Een interessante bonusregeling.
Interesse? Neem contact op met Xavier Schijffelen via x.schijffelen@webads.eu

International

Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft WebAds vestigingen in Londen (WebAds UK), Milaan (WebAds Italië) en Madrid (WebAds Spanje). In Amsterdam is ook het Europese hoofdkantoor gevestigd (WebAds EU). Dit kantoor bedient pan-Europese adverteerders en voorziet de lokale WebAds kantoren van belangrijke centrale tools en diensten. De Europese expansie zal de komende jaren worden voortgezet en past binnen onze ambitie om uit te groeien tot het grootste digitale advertentienetwerk van Europa.

WebAds Italy
  WebAds United Kingdom  
WebAds España
 
WebAds Europe

Het internationale netwerk is opgedeeld volgens de succesvolle WebAds Channel indeling. Binnen deze Channel indeling is WebAds Europees marktleider in de branches Business & Finance. Alle sites binnen ons netwerk worden geselecteerd op kwalitatieve content en geanalyseerd op sterke functionaliteiten: alle factoren die het plaatsen van een advertentie interessant maken voor u als adverteerder, en de reclameboodschap uiteindelijk relevant maken voor de bezoeker van de site.

Binnen ons grote internationale netwerk aan websites bieden we adverteerders interessante mogelijkheden om hun doelgroep heel gericht te bereiken. Ons dedicated International Sales team beschikt over essentiële lokale marktkennis en uitgebreide socio-demografische onderzoeksdata waardoor we exact weten welke bezoekers op welke website komen en met welk doel. Op basis van deze kennis en met meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van digitale media kunnen wij voor adverteerders een op maat gemaakte internationale campagne aanbieden. Je kunt daarnaast rekenen op goed onderbouwde campagneresultaten: wij bieden inzicht en transparantie zodat je online communicatiedoelstellingen eenvoudig kunt meten op effectiviteit.

Adres & Route

WebAds Interactive Advertising BV
Keizersgracht 256
1016 EV Amsterdam

WebAds Interactive Advertising BV
Keizersgracht 256
1016 EV Amsterdam

Contact

Algemeen

T: 020 626 16 34
F: 020 623 08 99
E: info@webads.nl

 

Uitgevers

Informatie over exploitatie
T: 020 626 16 34
E: uitgevers@webads.nl

 

Adverteerders

Sales & Advies
T: 020 531 86 81
E: adverteren@webads.nl